skip to Main Content

Locatie: Oudorp (Alkmaar)
Opdrachtgever: Magentazorg
Oppervlakte: 3700 m2
Opgeleverd: 2018

Ter vervanging van het huidige Lauwershof bouwde Magentazorg, naast het bestaande gebouw in Oudorp, een nieuw woongebouw voor 48 ouderen met een intensieve zorgvraag. Bewoners met dementie en somatische klachten wonen hier nu samen.

Elke bewoner heeft een eigen appartement, dat bestaat uit een woonkamer/keuken, een aparte slaapkamer en een sanitair-ruimte met plaats voor een wasmachine en droger. Er zijn drie typen appartementen, elk ongeveer 44 m2 groot.

Daarnaast zijn er per bouwlaag twee buurtkamers met keuken, waar eventueel gezamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden en waar gezamenlijk gegeten kan worden.
Alle zorg-ondersteunende voorzieningen zijn uit het zicht centraal op de vleugels gesitueerd.

parkachtige afgeschermde tuin

De kleuren van de omliggende bebouwing zijn uitgangspunt geweest voor de gekozen mix aan stenen die voor deze nieuwbouw is gebruikt.
De kappen geven het gebouw een vriendelijke uitstraling en versterken samen met de terrasafschermingen het beoogde woonkarakter.

Grote lage ramen maken vooral op de verdieping het contact met de omgeving goed mogelijk. Ook vanuit de gangen is er goed zicht op de omgeving waardoor men in het gebouw beter de weg kan vinden.

De parkachtige afgeschermde tuin biedt voldoende ruimte voor alle bewoners. Op de verdieping zijn alle individuele balkons bij elkaar opgeteld tot een groot terras waar nu voldoende ruimte voor ontmoeting is.