skip to Main Content

Locatie: Nijmegen
Opdrachtgever: Stichting Kalorama Beek-Ubbergen | Talis Nijmegen
Oppervlakte: 11.600 m2
Opgeleverd: 2009

Het zorgcentrum voorziet in 29 woningen en ruimte voor verpleeghuis-zorg ten behoeve van 84 bewoners aan de Driehuizerweg te Nijmegen.

Woningcorporatie Talis realiseerde de woningen en de zorg wordt door Stichting Kalorama ingevuld.

Op de begane grond bevinden zich naast woningen algemene voorzieningen, zoals een restaurant en ruimten voor therapie en dagopvang, die ten dienste van de wijk staan.

binnengebied publieks-toegankelijk

Het parkeren vindt nagenoeg geheel ondergronds plaats, waardoor het binnengebied autovrij ingericht kan worden. De functies in de kelder krijgen daglichttoetreding via een patio.

Het binnengebied is via karakteristieke onderdoorgangen publieks-toegankelijk.

Het gebouw staat aan het einde van een zone met afwijkende gebouwen in de wijk Brakkenstein. De bijzondere gebouwvorm is een gevolg van de stedenbouwkundige context.

De ronde massa beëindigt de zone en de rechte hoek-elementen sluiten qua hoogte en schaal aan bij de aangrenzende woningen.

Het gehele project is uitgevoerd in een zelfde soort rode steen in twee verschillende oppervlakte-structuren. De trommel heeft een ruw oppervlak, de vier blokken zijn ‘gladder’ uitgevoerd.
Het interieurontwerp is van Jan Detz.