skip to Main Content

Locatie: Steenwijk
Opdrachtgever: St. SVO Wolvega/Steenwijk
Oppervlakte: 1925 m2
Opgeleverd: 2016

Na een brand eind 2014, waarbij de bestaande sportvoorziening van de school geheel verloren was gegaan, ontstond de behoefte aan een geheel nieuw gymcomplex op dezelfde locatie, gesitueerd tussen de school en het bijbehorende sportveld.

Het nieuwe gebouw bestaat uit drie volumes, die ten opzichte van elkaar enigszins verschoven zijn: de strook met bergingen, de strook met de drie gymzalen, de strook met ondersteunende ruimtes en multifunctionele ruimte.
Het gebouw is geheel opgetrokken uit metselwerk in afwisselend lichte en donkere steen, gemetseld in staand klezorenverband, gelijk aan een eerdere uitbreiding van de school. Deze materiaalkeuze komt voort uit de behoefte om eenheid te brengen in het gehele gebouwencomplex.
Per zaal zijn twee kleedruimtes opgenomen. De drie zalen hebben de beschikking over één gecombineerde toestellenberging. Van de drie zalen zijn twee d.m.v. een beweegbare wand te combineren tot één grote zaal. Op de verdieping ligt de multifunctionele ruimte. De docentenruimte ligt nabij de ingang en heeft overzicht over de gang die leidt naar de kleedruimtes.

robuust afgewerkt

Bij de afwerking van de gymzalen is veel aandacht gegeven aan akoestiek: de wanden zijn afgewerkt met tapijt en geperforeerde houten panelen, het plafond is een akoestisch stralingsplafond. De gangen en kleedruimtes zijn sober en robuust afgewerkt, maar met aandacht voor detail: schoonwerk betonsteen, kunsthars gietvloeren, tegelwerk.

Goede isolatie, daglichttoetreding in de gymzalen, balansventilatie met warmteterugwinning, LED-verlichting met verschillende lichtsterktekeuzes, bewegingsmelders, en 188 PV-panelen op het dak maken de nieuwe sportvoorziening tot een duurzaam gebouw.