skip to Main Content

Locatie: Waddeneiland
Opdrachtgever: Particulier
Oppervlakte: 70 m2
Opgeleverd: 2012

Verbouwing en uitbreiding van een woning op één van de Waddeneilanden.

De bouwkundige staat van de bijkeuken en de schuur was slecht en deze aanbouw benam het uitzicht vanuit de kamer over het wad. Door de sloop hiervan kwam ruimte vrij voor een nieuwe uitbreiding waarin de berging is geïntegreerd.

aanbouw benam het uitzicht

De openslaande glazen pui zorgt voor veel licht en uitzicht en betrekt vooral in geopende toestand de tuin bij de woonruimte.

Hoewel de uitbreiding modern oogt, is in de materiaalkeuze gezocht naar een harmonieuze aansluiting met de bestaande woning uit de dertiger jaren. Vooral binnen wordt dat ervaren door de in het zicht gelaten balk-constructie van het platte dak.

Verder is de tuin aangepast aan het ontwerp.