skip to Main Content

Locatie: Roodkerk
Opdrachtgever: Particulier
Oppervlakte: 600 m2
Opgeleverd: 2013


Door de functieverandering van de boerderij in Roodkerk werd het mogelijk de voormalige stalruimte als woonruimte bij het voorhuis te betrekken.

De gehele boerderij is gestript en opnieuw ingedeeld. Het karakter van de boerderij is intact gebleven omdat alle aanpassingen aan de buitenkant ondergeschikt konden blijven aan de oorspronkelijke hoofdvorm.
De nieuwe woonkamer, op de plaats van de oude koestal, kijkt uit op het naastgelegen (Rood)kerkje. Deze ruimte, met dubbele hoogte, laat de mooie binten van de stal zien; het goud van de boerderij. De werkruimte, door een draaibare kastenwand afgescheiden, maakt onderdeel uit van deze woonkamer en kijkt uit over het inpandige terras richting de achter gelegen weilanden.

aanpassingen aan buitenkant ondergeschikt

Het voorhuis biedt nu ruimte aan een grote leef-keuken met kookeiland en uitzicht over de landerijen aan de straatzijde.
Boven de grote inpandige garage bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en een ruimte voor het biljart. Daar bevindt zich ook de techniekruimte waar o.a. het watervat voor de warmteopslag van de zonnecollectoren is geplaatst. Zowel op de begane grond als de verdieping is vloerverwarming aangebracht.
Door het licht van de nieuwe hoge dakramen aan de tuinzijde van de boerderij worden de houten binten tot diep in de boerderij prachtig belicht.