skip to Main Content

Locatie: Oudorp (Alkmaar)
Opdrachtgever: Magentazorg
Oppervlakte: 3700 m2
Opgeleverd: 2018

Ter vervanging van het huidige Lauwershof bouwt Magentazorg, naast het bestaande gebouw in Oudorp, een nieuw woongebouw voor 48 bewoners met dementie.

Elke bewoner krijgt een eigen appartement, dat bestaat uit een woonkamer/keuken, een aparte slaapkamer en een sanitair-ruimte met plaats voor een wasmachine en droger. Er zijn drie typen appartementen, elk ongeveer 44 m2 groot.

parkachtige afgeschermde tuin

Voor algemeen gebruik zijn er vier centrale ontmoetingsruimten voor activiteitenbegeleiding, gezamenlijk eten en bewegen.

Het gebouw ligt in een parkachtige afgeschermde tuin waar alle bewoners vrij gebruik van kunnen maken.

De gevels worden gemetseld uitgevoerd in een beige en bruine steen. Mede door de schuine daken past dit nieuwe woongebouw mooi in de omgeving.